Parní varná komora UNIPAR U3-E
Kód: 4020030150000000Detailní popis produktu
Parní varná komora UNIPAR U3-E, 400VAC komplet s vyvíječem
Parní varné zařízení UNIPAR U3-E vychází z řady UNIPAR a je beztlakovým varným zařízením s elektrickým topením, řízené nastavitelným časem a teplotou ve varné komoře s automatickým doplňováním vody.
Je určeno pro tepelné zpracování potravinářských výrobků, zejména všech druhů knedlíků z kynutého těsta, bramborových knedlíků, k vaření brambor, rýže, masa, masných výrobků a ke sterilizaci a rozmrazování jídel.
Je vhodné pro centrální výrobny podniků veřejného stravování, závodní kuchyně, jídelny a družstva, tak i pro různá restaurační zařízení. Zavedením technologie vaření v páře prostřednictvím tohoto zařízení dochází ke zvýšení produktivity práce oproti vodním kotlům, ke značné úspoře elektrické energie a k úspoře pitné vody. Toto zařízení rovněž přispívá ke zlepšení pracovních podmínek a bezpečnosti práce. Je to hlavně snížením teploty na pracovišti, úsporou pracovní plochy a odstraňováním nadměrného vypařování z klasických kotlů. Vařením v páře dochází rovněž ke značnému zlepšení kvality výrobků.
Obsah dodávky parní varné komory UNIPAR
Parní varná komora UNIPAR U3-E 1 ks
Zavážecí vozík 2 ks
Plato s nízkým okrajem 20 mm (hliník) 12 ks
Plato s vysokým okrajem 40 mm (hliník) 12 ks
Rozměry: šířka x hloubka (vč. zasunutého vozíku) x výška 1100mm x 950mm x 1500mm
Rozměry vozíku: šířka x hloubka x výška 785mm x 850mm x 1500mm
Rozměry úložného plata 650 x 530 x 20 (resp. 40) mm
Celková úložná plocha 6 x 0,34 m2 = 2 m2
Základní náplň vody 22 litrů
Spotřeba vody při provozu cca 10 litrů za hodinu
Pracovní teplota nastavitelná od 60 °C do 95 °C
Varný výkon u houskových knedlíků (4 plátky / 1 porce) 480 porcí za hodinu
Jmenovité napětí 3N~ 400 V 50 Hz
Jmenovitý příkon maximální 12 kW
Doba pracovního cyklu nastavitelná od 1 minuty do 99 hodin 99 minut
Přívod vody G 1/2"
Odpad páry - průměr hrdla 32 mm
Odpad kondenzátu a vody - průměr hrdla 32 mm
Celková hmotnost 290 kg
Orientační doby vaření některých pokrmů
Pokrm Orientační doba vaření
houskové knedlíky 25 - 35 minut
plněné ovocné knedlíky 8 - 15 minut
bramborové knedlíky 25 - 35 minut
plněné bramborové knedlíky 20 - 25 minut
vepřové a hovězí maso 60 minut
zelenina 10 minut
zeleninová jídla 20 minut
brambory 20 minut
ohřívání uzenin 20 minut
ohřívání jídel - jednoporcové balení 12 minut
